Bendegúzia

A sokszínű világ

10 ország a legnagyobb keresztény aránnyal

10. El Salvador 99%-a keresztény. Egy közép-amerikai ország El Salvador, ahol szintén a kereszténység a fő vallás.

b5728c19d563caf4eb92193180d5e923.jpg 

9. Portugália 99,2%-a keresztény. Portugália egy európai ország, ahol szintén a kereszténységet gyakorolják a legtöbben. Portugáliában már az 1430-as években a keresztény hit tette ki az ország több mint 90%-át.

exterior.jpg

 

8. Románia 99,3%-a keresztény. Romániától sem áll messze a keresztény hit, ám nem az ország alapításától ez a legfőbb vallás Romániában. Kezdetben a dák vallás, majd jött az iszlám hódítás, végül a kommunizmus, így az országban csak 1990-óta népszerű a kereszténység.

326503_p.jpg

 

7. Görögország 99,6%-a keresztény. Görögországban még az iszlám hódítás idején is jelentős vallás volt a kereszténység, mivel a görögök ragaszkodtak ehhez a hithez.

greek-orthodox-church-scaled.jpg

 

6. Venezuela 100%-a keresztény. Venezuelában nem ritkák a bűncselekmények, így érthető, hogy az ország a vallásban keresi a lelki megnyugvást, ugyanis Venezuelában van a naponta legtöbb bűncselekmény elkövetése az egész világon.

panteon_nacional_de_caracas.jpg

 

5. Szamoa 100%-a keresztény. Egy óceániai ország, ami nem más, mint az alig 200 km² területtel rendelkező Szamoa, ahol igazából nincsenek mecsetek, sem hindu templomok, így mindenki keresztény, mivel nem akarnak áthajózni minden nap Tongáig, ahol mecset és hindu templom is található.

grand_cathedral_29937423534.jpg

 

4. Honduras 100%-a keresztény. Honduras egy közép-amerikai ország ahol a lakosság 97%-a katolikus. 3%-a pedig protestáns,

churchsantarosa.jpg

 

3. Bolívia 100%-a keresztény. Bolíviában a legfontosabb a vallási élet az egész világon, ahol az ország 95%-a római katolikus, a maradék 5% pedig protestáns.

catedral_metropolitana_de_la_paz.jpg

 

2. San Marino 100%-a keresztény. San Marino egy kicsi állam, amit körbeölel Olaszország. San Marino tulajdonképpen egy olasz város, valamint néhány hozzácsatolt falu, ami országnak képzeli magát.

san-marino-citta-di-san-marino-eingangsfront-der-basilica-del-santo-in-citta-di-san-marino-daneben-der-turm-der-chiesetta-san-pietro-pablo-debat-shutterstock.jpg

 

1. Vatikán 100%-a keresztény. A Rómában található Vatikán hivatalosan is a világ legkisebb országa, ahol a pápa él és itt található a világ legnagyobb bazilikája is, a Szent-Péter bazilika.

saint_peter_s_basilica_facade_rome_italy.jpg

süti beállítások módosítása